Ambassadeur Peter Hoekstra

Peter Hoekstra is ambassadeur van de Voetbal Academie. Hij geeft advies en denkt mee bij het skills programma.

Peter Hoekstra stond vroeger symbool voor technische vaardigheden en ook vandaag de dag is hij nog dagelijks hiermee bezig in zijn rol als skills trainer in de jeugdopleiding van FC Groningen.

 

Reeds op 14 jarige leeftijd vertrok hij vanuit zijn woonplaats Assen naar Eindhoven om zich aan te sluiten bij de opleiding van PSV. Doordeweeks woonde hij dan in het bekende internaat van de club.

In totaal speelde Peter van 1991 t/m 1996 90 wedstrijden in de hoofdmacht en scoorde daarin 21 doelpunten.

Vervolgens maakte hij in 1996 een transfer naar Ajax, waarvoor hij uiteindelijk 84 wedstrijden speelde en in deze periode ook het Nederlands elftal haalde. hij speelde 5 interlands, waaronder 2 wedstrijden op het EK van 1996 in Engeland.

Na Ajax speelde Peter nog achtereenvolgens voor Compostela in Spanje, FC Groningen en Stoke City in Engeland.

 

Na zijn actieve carriere werd Peter Hoekstra in 2007 trainer bij zijn oude club FC Groningen. Eerst als jeugdtrainer van verschillende teams in de opleiding en later ook als Assistent trainer bij het 1e elftal.

Afgelopen seizoen had Peter samen met een andere trainer van de Academie, Melchior Schoenmakers, FC Groningen O19 onder zijn hoede.

In het seizoen 2020/2021 zal Peter verantwoordelijk zijn voor het totale skills programma van alle teams in de opleiding van FC Groningen.