De Academie

 

Het doel van onze academie is het ontwikkelen van spelers en speelsters op hun eigen niveau, waarbij we de nadruk leggen op skills en performance.

Hierbij willen we enerzijds de jeugd in de breedte de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen, waar we de 10-weken cyclus voor gebruiken in zowel het voorjaar als het najaar. Iedereen tussen 8 en 14 jaar kan zich hier voor inschrijven.

Anderzijds willen we talentvolle spelers/speelsters die bij een bvo hebben gespeeld of getraind en spelers, die op amateurniveau talentvol zijn en zich willen ontwikkelen naar bvo niveau, begeleiden in hun ontwikkeling om hun droom als profvoetballer proberen te verwezenlijken.

Hiervoor geldt een selectieprocedure.

Met deze selectie teams trainen we wekelijks en spelen we oefenwedstrijden en toernooien.

 

SKILLS en PERFORMANCE

 

Bij skills leggen we de nadruk op functionele vaardigheden:

dribbelen/passeren

kappen/draaien

passen/aannemen

Hierbij is het uiteindelijk belangrijk om vaardigheden functioneel te gebruiken in wedstrijdsituaties om goede keuzes te kunnen maken. Aan de hand van het individu zullen we steeds meer uitdaging leggen, waarbij we niet indelen op leeftijd, maar op niveau.

Bij performance gaat het om het fysieke aspect:

motorische vaardigheden: coordinatie, stabiliteit, mobiliteit, snelheid, wendbaarheid.

cognitieve vaardigheden: reactievermogen, inzicht, herkenning.

 

In het hedendaagse voetbal zijn spelers inmiddels echte atleten. De voetballer en de atleet zijn vandaag de dag langzamerhand even belangrijk geworden en bepalend om een betere voetballer te worden.

Een mooi voorbeeld is Cristiano Ronaldo. niet alleen top in (functionele) vaardigheden, maar ook een topatleet.

 

 

VOETBAL BOOTCAMP

kracht, conditie en uithoudingsvermogen zijn ook belangrijke onderdelen van performance. Deze voorwaarden trainen we ,heel specifiek, niet in onze 10 weken cyclus, maar vinden we wel belangrijk.

Vandaar dat we 1x per week de les Voetbal Bootcamp aanbieden. Hierbij combineren we Bootcamp onderdelen op het gebied van kracht en conditie met voetbaloefeningen.

Bij Bootcamp maken we gebruik van eigen lichaamsgewicht, maar ook materialen. In combinatie met oefeningen met de bal, ontwikkelen op een leuke en uitdagende manier kracht en conditie, waarbij het spelelement ook belangrijk is.